DOGAĐANJA U 2017.

ODRŽANI 8. SUSRETI KLUBOVA OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA 27.5.2017. U PLOČAMA

Detaljnije možete pročitati na slijedećem linku: http://www.savezosit.hr/odrzani-8-susreti-klubova-osoba-s-intelektualnim-teskocama-27-5-2017-u-plocama/

Ovdje možete vidjeti i slike:

16. FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI U ORGANIZACIJI DRUŠTVA TJELESNIH INVALIDA GRADA ZAGREBA

Na glavnom gradskom trgu održana je trodnevna međunarodna manifestacija urbane kulture pod nazivom Festival jednakih mogućnosti, koji se u organizaciji Društva tjelesnih invalida održava već 16 godinu zaredom.

Otvorenju festivala, uz domaćina predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića, prisustvovali su i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić,  državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, te veleposlanik Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Nj.E. Branko Baričević.

Članovi naše udruge su svirali bubnjeve.

INKAZ 11.5.2017.

Dana 11. svibnja 2017. godine 15. INKAZ-u – Međunarodnoj smotri kulturno-umjetničkog stvaralaštva djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u organizaciji Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, a održanom u Gradskom kazalištu „Trešnja“ u Zagrebu.

Članovi naše udruge su nastupali na plesu.

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama – 16.5.2017. u KD Lisinski

Na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine jednoglasno je donesena odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja. Po prvi put taj dan Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama je obilježio u okviru svečane proslave 60. obljetnice rada Saveza u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 16. svibnja 2017. godine. Na koncertu je uz mnogobrojne umjetnike nastupio i Zbor osoba s intelektualnim teškoćama i Martina Sušec zajedno s Brodskim tamburaškim orkestrom. Predsjednica Saveza Mirjana Jakovčev pozdravila je uvažene goste i uručila je mnogobrojna priznanja. Uz ostale dobitnike, Zlatnu plaketu za dugogodišnju suradnju primila je gđa Anka Orešković,  a srebrne plakete su primili gđa Vesna Gregurec-Keglević i gdin Petar Kraljević.

Napominjemo da su priznanje za rad dobila sve članice udruge.

SVJETSKI DAN PLESA – CK TREŠNJEVKA – 28.4.2017.

U organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka povodom Svjetskog dana plesa članovi “Vjeverice” su nastupali.

TJEDAN UDRUGA – 24.5.2017.

Članovi udruge su imali štand na Zrinjevcu i nastupali su sa bubnjevima.

Detaljnije na slijedećem linku: http://www.prvi.hr/prvi-hr/zg-info/na-zrinjevcu-poceo-tjedan-udruga

Comments are closed.